הפקולטה לפסיכולוגיה

לימודי פסיכולוגיה

לימודי פסיכולוגיה הינם לימודים מרתקים הכוללים לימודי עומק בתחומי הנפש, המחשבה ותפיסת המציאות. בסיום לימודי הפסיכולוגיה תוכלו להבין, לחקור ולאבחן התנהגויות ומחשבות אנושיות בצורה רחבה, ולסייע ולטפל באנשים רבים בפן המנטלי והמחשבתי.

מי שהניח את יסודות התשתית לאבחון נפש האדם הוא לא אחר מזיגמונד פרויד, אבי הפסיכואנליזה המפורסם.

פרויד המציא שיטת טיפול המבחינה בין חלקי הנפש, הנקראת פסיכואנליזה, ובאותה תקופה [בשלהי המאה ה-19ותחילת המאה ה-20] נחשבה לשיטת טיפול חדשנית במיוחד.

מאז שפרויד בנה את יסודות דיסציפלינת הפסיכולוגיה, מים רבים עברו בנהר ולימודי הפסיכולוגיה עברו טרנספורמציה אדירה; הומצאו שיטות טיפול חדשות, תיאוריות ותפיסות עולם מגוונות נוספו ללימודי הפסיכולוגיה, ואף נכנסו בדרכים כאלו ואחרות למהלך הטיפול הפסיכולוגי, עד שחלקם כבר נהפכו לקונצנזוס.

לימודי פסיכולוגיה במל"א

על-מנת להתמקצע בתחום ולטפל במטופלים, התלמידים מחויבים לרכוש ידע תאורטי ומעשי רב, הניתן בתואר שני בפסיכולוגיה, לפני שהם מקבלים את הכשרתם והסמכתם לעסוק בטיפול פסיכולוגי בפועל. לשם כך התלמידים צריכים לבחור ללמוד לעומק את אחת מההתמחויות בתחום; פסיכולוגיה קלינית, חינוכית, ארגונית-תעסוקתית, שיקומית, התפתחותית או רפואית.

למה דווקא ללמוד פסיכולוגיה במל"א?

הפקולטה לפסיכולוגיה של מל"א מציעה מגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון ולתואר שני. תכניות הלימוד נבנו במטרה להכשיר את הסטודנטים הלומדים לשדה עשייה הרלוונטי, וזאת תוך הצגת אפיקי התפתחות מגוונים, הן אקדמיים והן מקצועיים.

תכניות הלימוד בפקולטה לפסיכולוגיה נותנות דגש רב על יישום החומר הנלמד: בכל תכניות הלימוד משולבות התנסויות מעשיות, סדנאות, הרצאות אורח, ימי עיון וקורסים מעשיים מקיפים, כל אלו במטרה להכין את הסטודנטים בצורה המיטבית לשוק העבודה ולתארים מתקדמים בפסיכולוגיה.

בנוסף, נבחר בקפידה סגל אקדמי המשלב מוניטין אקדמי לצד ניסיון רב שנים, המדריך ומלווה את הסטודנטים לכל אורך מסלול לימודיהם, החל מהתואר הראשון וכלה בתואר השני, תוך שימת דגש על הכוונה ופיתוח אישי של הסטודנטים כחלק מהכנתם לעולם העבודה ולתארים המתקדמים בתחום.

מסלולי הלימוד השונים לתואר ראשון ושני

בפקולטה לפסיכולוגיה נלמדים המסלולים הבאים לתואר ראשון ושני:

BA תואר ראשון בפסיכולוגיה - מסלול חד חוגי

תואר ראשון בפסיכולוגיה במסלול חד חוגי מאפשר היכרות מעמיקה עם כלל התיאוריות, המושגים והתפיסות בתחום המרתק הזה, ובנוסף יילמדו שיטות מחקר ומושגי יסוד בסטטיסטיקה, הנדרשים לצרכי מחקר בפסיכולוגיה. במסלול החד-חוגי ישנן 2 התמקדויות מרתקות אותן אנו מציעים לסטודנטים בפקולטה, בשנה השלישית ללימודי התואר הראשון: התמקדות קלינית-קהילתית, והתמקדות בייעוץ ארגוני. התמקדות קלינית-קהילתית שמה דגש על הההיבטים הפסיכולוגיים הקליניים בתא המשפחתי והקהילתי, וההתמקדות בייעוץ ארגוני שמה דגש על היבטים אלו בהתנהלות הארגון, המבנה הארגוני ועוד.

BA תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול משאבי אנוש - מסלול דו חוגי

התכנית הדו-חוגית בניהול משאבי אנוש ופסיכולוגיה מציעה צירוף פרקטי ועם זאת גם ייחודי ומעניין, המשלב לימודי פסיכולוגיה עם ניהול משאבי אנוש. שילוב זה מחדד ומזקק את הכלים הניתנים בתחומים האלה, ומאפשר הפריה הדדית של שתי התחומים. הלומדים במסלול זה יקבלו ידע וכלים רבים שיסייעו להשתלב ולהצליח בתחומים משיקים רבים, כמו ייעוץ ארגוני, שיווק ומכירות, משאבי אנוש, ניהול ועוד.

MA תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית

תכנית הלימודים לתואר השני בפסיכולוגיה התפתחותית נבנתה במטרה להכשיר את הסטודנטים לעבודה כפסיכולוגים התפתחותיים המטפלים בילדים בגיל הרך ומשפחותיהם, ובה בעת לתרום לקידום הידע בנושאים הנוגעים לאיתור ומניעה מוקדמת של קשיים וליקויים התפתחותיים בגיל הרך. תכנית הלימודים תכשיר פסיכולוגים בעלי ידע רחב והבנה של התפתחות נורמטיבית ופתולוגית בגיל הרך, אבחון וטיפול בתחומי הקוגניציה וההתפתחות החברתית והרגשית, תוך דגש על התערבויות חדשניות ועבודה עם הורים וצוותים חינוכיים.

MA תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית

תכנית הלימודים לתואר השני בפסיכולוגיה חינוכית נבנתה במטרה להכשיר את הסטודנטים לעבודה כפסיכולוגים חינוכיים במסגרות חינוכיות ופרטניות רבות, במגוון סוגי אוכלוסיות בטווח גילאים רחב, החל מילדים בגילאי הגן, וכלה בילדי ביה"ס ומתבגרים.